Departure 30.12.05 Arrival 02.07.06

Wednesday, January 25, 2006

Jess, vi har faat oss chicas!

Her i San Cristóbal var det kaldt, saa i kveld reiser vi videre til Tapachula. Dette er en liten by nesten ved grensa til Guatemala i sor-vest. Regner med aa bli der kortest mulig for vi reiser videre til Quetzaltenango (pop kalt Xela).

Her i San Cristóbal har vi sett mye paa markedene og vaert paa ridetur(!!) til en indianerlandsby, San Juan Chamula, litt oppi fjellene. Litt spesiell landsby hvor de praktiserer spesielle ritualer. Morsomt aa faa med seg, men det gjorde ikke vi (men vi har lest om det).

Oversiktsbilde over San Juan Chamula

Isabel og Chris

Shakira og Magnus

Paa turen opp til landsbyen var det vi fikk bekjenskap til Isabel og Shakira. To flotte jenter fra San Cristóbal ;) Dette er en tur vi husker godt dagen derpaa! Tre timer paa en plankebeta er ikke aa anbefale. Men moro var det lell.

San Cristóbal de las Casas er en by paa snaue 100 000 innbyggere og ligger paa 2100 moh. Byen er koloniby som er veldig spansk inspirrert, i forhold til bygninger og oppbygning av gater.
Paa grunn av siste revolusjonen saa sent som i 1994, ligger det helt klart endel folelser i luften. Da Zapatista rebellene sloss for de undertrykkede folket i staten Chiapas. San Cristóbal var en veldig sentral by i denne revolusjonen.

San Cristóbal fra hotelltaket

0 Comments:

Post a Comment

<< Home