Departure 30.12.05 Arrival 02.07.06

Monday, May 22, 2006

Kulturelt innslag!

Ja, da var det oppdatering igjen. Vi har vaert saa heldig aa faa oppleve litt mer enn ”turist Bali” denne gangen. Paa stedet vi bor paa i Kuta, jobber det en kar paa vaar alder som inviterte oss opp til landsbyen sin for aa delta i en av Hinduismens feiringer. Det var en slags takke sermoni til Guden deres, veldig interesant og goy aa faa delta!
Vi hadde tre dager i denne landsbyen, forste dagen gikk bort med volleyball spilling, ”bading”, Balinesisk instrument spilling og kveldskos med hjemmelaget sprit, en herlig dag. Var saa hyggelig aa bli saa godt tatt i mot av absolutt alle som var der, ingen dorer ble stengt for oss. Dag to, var den store sermonien, tidlig opp for frokost og ”kostyme” paakledning. Folte nesten at vi gled rett inn i folkemengden, men etter alle blikk og latter skjonte vi at vi antageligvis skilte oss litt ut. Det var forst bonn og musikkspilling i landsbyens tempel, for ”togturen” gikk rundt til de andre landsbyene og deres templer for folskjellige ritualer. Hele sermonien ble avsluttet i landsbyens eget tempel etter 8 timer. Det ble en stor dag med mye inntrykk. Planen var aa reise ”hjem” den kvelden, men vaare nye venner klarte aa overtale oss til aa bli en natt til. Etter sermonien var det tradisjon for ungdommen i landsbyen og landsbyene rundt aa stikke paa stranda for aa ”henge”, en skikkelig kammeratslig kveld ble det!

Vi har jo ogsaa faat vaere med aa delta i Christophers bursdag, Christopher selv foler seg veldig beaeret! Det ble en hyggelig kveld med gjester fra Litauen, Malaysia, Australia og Norge. Middag paa Mexikansk restaurant med et lite musikal inlegg av ubydene gjester, for festen gikk videre ut paa byen. Christopher fikk sitt onske oppfylt av en av gjestene, Rune, som sang ”My way” paa karaoke-bar. Christopher klarte ikke aa sitte stille etter denne fremvisningen og overasket med ”Desperado” i god BoyBand stil ;)

En hyggelig gjenforeningsmiddag med Sam og Bree som vi motte i Puerto Escondido(Mexico)

Bursdagslaget til Christopher

Hurra, Christopher fikk gaver!!

Her fikk Christopher sin onske sang oppfylt!

Desperado

Vi fant dromme mopeden!

Vellkomst lunchen i landsbyen til Ketut(han til hoyre for Christopher)

Paa vei til dusjen!

I dusjen. De hadde laget en "naturlig" dusj en foss/bekk, herlig, rent og godt vann.

Volleyball gjengen etter at alle var rene og pene.

Christopher gjor sitt gjenombrudd som trommeslager

Og Magnus det samme paa en "pling-plong"

Magnus blir dresset opp til den store dagen. "Er ikke saa lett skjonner dere"

Klare for sermoni sammen med gutta!

Denne eldre dammen er en av de mest "hellige" i landsbyen. Her sitter hun og mixer hellig vann som senere ble brukt til aa "rense" alle oss andre.

Dragen ble brukt som et symbol for Guden deres, og den var utrolig hellig. Bare spesiellt utvalgte fikk lov til aa rore den.

Her gjor vi oss klare for den lange marsjen! Damene baerer ofringer fra landsbyen

Nesten som et 17.mai tog, men uten hurra!

En av musikerene. "Gong-gong mannen"

Slik stoppet vi i de forskjellige landsbyene for takke Guden deres for hostinger. Og hvis det var noen som var besatt av noe ondt ble de "renset" av en av "prestene"

Smaa gutta elsker og bli tatt bilde av. Maste stort sett hele tiden om det :)

"Bandet" gjor sin opptreden, noe som man kan faa oresus av om man sitter for naere, og det ble vi nesten beordret til ;)

En av nykommerne i bandet! Med stil!!

Christopher med sine nye venner!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home