Departure 30.12.05 Arrival 02.07.06

Wednesday, February 01, 2006

Naa er vi registrert :)

Bildene taler vel for seg!!




Her er vi veldig fornoyde!!!
Naa kommer historien som vi ikke har sagt noe om ennaa. Det har seg saann at vi inntill i dag har vaert ulovelig i Guatemala. Grensepaseringen i Ciudad Hidalgo gikk ikke helt som den skulle.
Og naar to blaaoyde Nordmenn prover seg paa egenhaand, blir det litt ''oi, skulle vi ha gjort det...?'' :)
Grenseovergengen der som etter Lonley Planet skulle vaere en av de enkleste, var selvfolgelig ''ute av drift''. Vi snakket med de lokale for aa finne ut et alternativ. Krysse elven paa flaate var eneste mulighet. Flaatetur er jo moro, saa det hang vi oss paa. Alt med passet kunne fikses paa andre siden. Fett.....
Prisen var heller ikke saa gal(trodde vi). 20 sa de og det er jo ca 20 norske kroner, men naar vi kom over skjonte vi det....20 var ikke 20Q(guatemalsk valuta) men 20 US dollar. Selv om vi er enormt store, toffe og sterke, maatte vi bare betale. To turister og sikkert 50 lokale. Vi maate innromme, selv vi klarer ikke aa ta dem.
Saa forste blemme var naa gjort. Blemme nommer to og tre kom forlopende. Denne siden av elven hadde heller ikke no grensepost, saa vi fikk verken ''logget oss ut'' av Mexico eller inn i Guatemala. Og 20 US dollar tilbake var jo heller ikke onskelig.
Saa etter en lang diskusjon paa 2-3minutter satt vi paa bussen til Xela. Der tok vi kontakt med Den Norske Ambasaden, men siden det var helg maatte vi bare vente paa svar. Saa da tok vi helgen fri fra tanken paa det ulovlige, og tittet lit istedet. Tok turen raskt opp til Lake Atitlan et flott sted i hoyfjellene. Var der en natt for vi reiste til Antigua hvor vi er naa.(mer om den turen kommer senere)
Saa var helgen over, og alvoret var i gang igjen. I dag har vi naa fikset slik at vi er lovlig i Guatemala. Etter en tilbakemld. fra ambasaden dro vi raskt inn til Ciudad de Guatemala og til Imigrasjonskontoret, der de bare smilte of kniste mens Passene vaare gikk paa rundgang hos de ansatte. Men etter en time og 400Q fattigere hver var det hele over.(400Q er ca 400 norske) Turen inn til byen og hjem var Taxi vi hadde booket i Antigua. Fikk hjelp av en Guatemaler vi ble litt kjent med oppe ved Lake Atitlan til aa velge taxi sjaafor. Begge disse karene var sinnsykt bra folk, med godt humor over situasjonen.
Ja ja. Naa er Christopher igjen litt daarlig, med ukjent grunn, saa i kveld skal Magnus ut alene!
Under kommer bare noen bilder saa dere skal faa se hvordan vi har det.
Mer om dem kommer senere!!


Kaffe dyrking oppe ved Lake Atitlan


Sanne damer liker vi. De gir oss ferskpresset appelsinjuice hver dag! Nice ;)


Magnus oppdaterer dagboka pa hotelltaket i Antigua.


Her staar Chriss sammen med en vekter, ja, en vekter. Det er vist kanskje litt farlig her :) Men hyggelig er dem!

1 Comments:

Blogger anne said...

Det kan godt være noen som syns det var like greit å lese om feden i etterkant..........når alt var i orden! God bedring, Chris og fortsett med å nyte turen begge to. Her har vi en fantastisk dag med sol........og snø

2:02 PM

 

Post a Comment

<< Home